Swingarm smering

 

 

 

Inleiding:

De swingarm van de leger 3TA hoort normaal gesproken voorzien te zijn van nippels om de ruimte tussen de arm met het frame te smeren. Bij veel van de leger 3TA's zijn deze in de loop der tijd verdwenen en wordt er dus helemaal niets meer gesmeerd. Het gevolg hiervan is dat door het schuren van zand en vuil na verloop van tijd te veel speling ontstaat tussen de arm en het frame. Een manier om je arm te smeren is volspuiten met vet maar dan moet je wel met twee man zijn. Eén persoon met een vetspuit en één persoon die z'n duim op het gat aan de andere kant houd. Een betere oplossing is de swingarm alsnog te voorzien smeernippels zodat het vet binnen blijft.

Maar waar vind je tegenwoordig nog een complete set?

Jan Oostdijk heeft hiervoor een prima oplossing bedacht welke je zelf kunt fabriceren mits je in het gelukkige bezit bent van een draaibank.

 

 

Originele constructie:

LEGENDA:

 38 - lagerbus, scharnieras

 39 - scharnieras

 40 - afstandbus

 41 - fiber ring

 42 - vet keerring

 43 - aanpasstuk, vetnippel

 44 - vetnippel

 

 

 

 

Werkwijze:

 

1) Men neme 2 rechter bouten zoals gebruikt in de burger Triumph 3TA om de swingarm op zijn plaats te houden en een stuk M6 schroefdraad van ca 135 mm. Deze rechter bouten zijn al doorboord en voorzien van een smeernippel in tegenstelling tot de linker bout die geheel massief is zonder nippel.

Helaas is geen foto van de onbewerkte rechter bout beschikbaar maar alleen van de linker bout (foto 1).

 

foto 1

 

 

2) Maak allereerst een ring van 2 mm dik, buiten 29 mm en inwendig 21 mm (gemaakt op draaibank), deze past precies in de uitsparing van de swingarm.

 

3) Indien alleen linker bouten beschikbaar zijn boor dan een gat van 4,8mm tot maximaal 5mm over de volledige lengte om M6 draad te kunnen tappen en koop er twee losse M6 smeernippels bij.

 

4) Verjong de kop van de bout ( is erg dik), draai deze af naar 21 mm en 2mm breed.

Daar past dan de zelfgemaakte ring in en rust op de scharnieras in de swingarm.

 

5) Volgende gedeelte over 4-5 mm afdraaien naar 14 mm en die past dan ruim in de scharnieras van de swingarm, hier kan dan eventueel een O-ring aangebracht worden.

 

6) Wat er overblijft afdraaien naar 12 mm.

 

7) Omdat het een holle bout is kan er inwendige draad getapt worden voor een M6 draadeind van 135 mm. Dat kan ook voor een linker bout waar je zelf een gat in hebt geboord. Tap dit niet over de volledige lengte. Het draadeind loopt dan uiteindelijk lekker klem in de bout.

 

8) Boor een gaatje in de buis om ervoor te zorgen dat het vet op de goede plek terecht komt en klaar is Jan of Kees of Erik (foto 2).

 

foto 2

 

9) Maak er nu nog 1 voor de andere kant.

 

10) Klaar, en het leuke is: het werkt ook nog!

 

 

 

De uiteindelijke constructie:

 

 

En het buiten aanzicht:

 

 

Met dank aan: Jan Oostdijk november 2010